Isla


Juni 2019, ’Ha Sharon, dat plekje voor een kraamweek in februari 2020 he.. is dat nog beschikbaar?’
Als dat niet was dan had ik daar zeker ruimte voor gemaakt. Dat is het tweede broertje of zusje binnen Be Loved, zo leuk! Wat we toen alleen nog niet wisten is dat deze baby stiekem al een aantal weken langer in mama’s buik aan het groeien was. Zo bleek later dat ze het eerste zusje van Be Loved zou worden.

Januari 2020 22:46u, ‘Ha Sharon, de vk komt zo even langs om te checken of mijn vliezen wel of niet gebroken zijn. Twijfel zelf enorm. Weeën waren een poos  regelmatig maar nog niet heel krachtig vind ik zelf. Ik of Iain zal je op de hoogte houden. Uitgerekende datum morgen.. het zal toch niet!
0:05 ‘Oké, vliezen nog intact, baby wel vast  in het bekken nu, baarmoedermond nog niet verstreken. Wel 2 a 3 cm ontsluiting maar meer omdat het de tweede is. Nu nog maar wat slaap proberen te pakken met een kruik en pcm.. Dit lijkt voorlopig nog niet the real deal te zijn. Sorry voor de opschudding’
2:10u Trrrrrriiinnnng! Inkomend gesprek van Iain. Het gaat ineens heel snel en de verloskundige heeft me gevraag om jou te bellen… dus dan doe ik dat.

Ik spring uit m’n bed. Wens Maykel veel succes met Félin, het is immers de eerste keer dat ik niet heel de nacht naast haar slaap. Dat duurt niet lang… ze begint gelijk te mopperen dus ik zet nog ff snel een fles in de warmer zodat hij dat in ieder geval aan kan bieden. Ondertussen poets ik mn tanden, trek ik m’n kleren aan en smeer een boterham. Dat was weer ff wennen maar no way dat ik die geboorte ga missen dus maar met ongekamde haren en zonder make up. Het is tenslotte midden in de nacht en geen modeshow. Snel spring ik in de auto. Onderweg kan ik alleen maar denken aan de vorige bevalling waar ik ook bij mocht zijn. Helaas vorderde het toen niet zo lekker en raakte mama uitgeput. Ze besloot toen om het in het ziekenhuis voort te zetten. Ik hoop zó dat het deze keer wel gaat.

Toen ik aankwam zat mama lekker onder de douche. De weeen waren heftig en mama ving ze fantastisch op. Wat een geweld komt er door je lijf tijdens een bevalling. Af en toe voel ik zo’n flashback naar mijn eigen bevallingen en probeer de mama wat moed in te praten. Ze doet het namelijk super knap. Wisselt af en toe van houding en laat de warmte van de douche haar wat verlichting geven. Er wordt besloten om even te kijken hoe ver het vordert. Jammer genoeg gaat het niet zo snel als verwacht was. En de vliezen worden gebroken. Op dat moment blijkt dat de kleine in het vruchtwater heeft gepoept. O nee…. Toch nog naar het ziekenhuis, balen!!

In het ziekenhuis ging het ineens super snel en werd daar om 5:56u een tweede prachtige dochter geboren, welkom Isla.
Doordat ze in het vruchtwater had gepoept moesten ze de rest van de dag in het ziekenhuis blijven. Ik ben dus thuis maar wat slaap in gaan halen van de afgelopen nacht. Waarna ik ze aan het einde van de dag thuis mocht verwelkomen. Wat is ze lief, zo mooi! D’r zus apetrots maar zoals een peuter is, veel te druk met andere dingen.

De dagen gingen voorbij maar Isla bleef maar afvallen. Er was melk, heel veel melk dus dat was het probleem niet. Ik probeerde uit te vogelen wat het dan wel was maar ik kon er mijn vinger niet op leggen. Na contact met de lactatiekundige konden we een plan uitzetten waar we weer even mee vooruit konden. Echter bleek na twee dagen dat ook dat niet afdoende was. Mama was op, ze stopte er zo veel energie in maar het leek vooralsnog niet te gaan zoals het moest. Gelukkig is er in deze situatie altijd ruimte om de kraamweek te verlengen. Het was nodig, ik had mama nog amper beneden gezien en ze werd met de dag bleker. Op dag 10 kwam de lactatiekundige meekijken. Net even die extra kennis kan soms wonderen doen. Samen een voeding meegekeken, waar ik dan toch altijd weer wat van kan leren. Isla was eindelijk aan het groeien en liet zien dat ze goed kan drinken. Gelukkig maar, zo kon ik toch op de laatste dag terug kijken op een geslaagde week.

Het zal nog even wennen zijn voor ieder zich in de nieuwe samenstelling weer heeft gesetteld. Maar met de liefde die in dit huis hangt weet ik zeker dat ook dat helemaal goed gaat komen. Bedankt lieve Iain, Moon, Hannah en Isla. Voor de fijne, gezellige en leerzame kraamweek. Ik ga jullie missen!

Wil jij ook zo’n fijne kraamweek? Schrijf je dan hier snel in voor een kennismaking!

You may also like...

Reacties gesloten.