blog (informatief)


Blog
(informatief, tips & leuke weetjes)

 

Hongersignalen
Hongersignalen beginnen heel klein. Zodra je kindje wakker begint te worden gaat hij met zijn hoofdje draaien, opent zijn mondje en gaat op zoek. Het fijnste voor je baby is dat je hier direct op reageert. Zeker als je hem eerst nog wilt verschonen. Daarom is het erg fijn om de eerste periode je baby zo veel mogelijk in dezelfde ruimte te hebben. Lees meer..


Co-sleepen
Afgelopen week werkte ik in een prachtig liefdevol gezin. Als eigenaren van een webshop met artikelen voor mama en kind gebruiken zij uiteraard veel van hun eigen producten. Een van die producten is de co-sleeper. Een veel besproken onderwerp de laatste tijd. Want is het nou veilig of juist niet? Lees meer..

 


Lief kraamgezin,
Een ode aan al mijn lieve kraamgezinnen : )  Geïnspireerd door alle sinterklaasgedichten rolde er ineens een gedicht uit als ode aan alle gezinnen waar ik voor heb mogen zorgen en nog voor mag gaan zorgen. Bedankt voor jullie vertrouwen! Lees meer..


Cordring
De cordring is een alternatief op de navelklem. Je weet wel, dat enorme witte of blauwe plastic ding wat ze op dat ieniemini buikje plaatsen na de geboorte. En precies dat is de reden dat ik naar een alternatief ging zoeken. Wist je dat er in veel landen een alternatief gebruikt wordt? Zo zijn er elastiekjes, touwtjes, clipjes en in sommige culturen wordt de navelstreng zelfs ritueel verbrand terwijl de navelstreng nog Lees meer..


Vitamine D en K
Dat er wordt geadviseerd om extra vitamine D en K (bij borstvoeding) aan je pasgeboren baby te geven dat weet iedereen. Vitamine K voor de bloedstolling en sterke botten, en vitamine D bevorderd de calciumopname in je botten en tanden. Wat iedereen ook wel weet is dat vitamine K vanaf de tweede week tot en met de 3e levensmaand moet en de D tot en met 4 jaar. Lees meer


Borstvoeding en alcohol
Net bevallen en nu staan de feestdagen voor de deur. Eindelijk weer een lekker wijntje bij het eten en proosten op een nieuw jaar, toch? Nieuwe inzichten laten zien dat je gezond verstand gebruiken volstaat betreft alcoholgebruik tijdens de borstvoedingsperiode. Maar wat houdt dat dan in? Lees meer


 

 

 

 

Reacties gesloten.