De kraamverzorgster vertelt

Huidsmeer
Na de geboorte wil je graag je kindje de beste start geven. Dit is waarom de WHO (World Health Organisation) adviseert om de navelstreng pas door te knippen als deze is uitgeklopt. Direct na de bevalling bevindt nog zo’n 30% van het bloedvolume van je kindje zich in de placenta. Het enige nadeel van het volledig laten toestromen van het bloed naar de baby is dat baby’s vaak iets geler gaan zien. Dit komt omdat ze de afvalstoffen van rode bloedcellen nog niet goed zelf kunnen uitdrijven. Lees meer..

Pseudo menstruatie
Tijdens de zwangerschap krijgen baby’s via de placenta vrouwelijk hormoon van de moeder in het lichaam. Bij meisjes gaat de baarmoeder daardoor slijmvlies aanmaken. Net als bij een normale menstruatie. Als het meisje geboren wordt dan krijgt zij dit hormoon niet meer binnen en zal het slijmvlies afgebroken worden. Net als bij volwassen vrouwen aan het einde van de cyclus. In de meeste gevallen resulteert dat in slijmerige afscheiding. Lees meer..

Navelstreng 
Na de geboorte wil je graag je kindje de beste start geven. Dit is waarom de WHO adviseert om de navelstreng pas door te knippen als deze is uitgeklopt. Direct na de bevalling bevindt namelijk nog zo’n 30% van het bloedvolume van je kindje zich in de placenta. Het enige nadeel van het volledig laten toestromen van het bloed naar de baby is dat baby’s vaak iets geler gaan zien. Dit komt omdat ze de afvalstoffen van rode bloedcellen nog niet goed zelf kunnen uitdrijven. Dit nadeel weegt niet op tegen de overige voordelen dat het laat afnavelen met zich meebrengt. Lees meer..

Kraamtranen
Ook al regent het in bijna elk nieuw gezin wel hartjes, ze komen vaker uit een grijze wolk dan uit die befaamde roze wolk. Zeker de eerste dagen is het vaak aanpoten en hard werken om je kindje te leren kennen, de borstvoeding op gang te krijgen en dan moet je ook nog bezoek ontvangen. Je wordt geleefd de eerste dagen. Lees meer..

Reacties gesloten.