Esmée 6 februari 2017

‘Het is nog super pril, maar willen je niet mis lopen’. Dat was het berichtje wat ik in mei ontving van Daisy. Wauw, zo pril en dan al aan mij denken. Wat voelde ik me vereerd. Ik deed gewoon even een vreugde dansje! Ik had Daisy via Sandra (Draaghoek) al eerder ontmoet op een draagwandeling en op de opening van Verloskundigepraktijk Mama2B. Dat waren al gezellige momenten en ik keek er dan ook naar uit dat ik de kraamweek van hun tweede kindje mocht gaan verzorgen.

De hele zwangerschap mocht ik meeleven.. Zo kreeg ik het filmpje van de gender reveal doorgestuurd en kon ik dus toen al meegenieten met hun bijzondere tijd en het wachten op het kleine zusje van Jorn! Ook kreeg ik al foto’s van snoezige roze kleertjes, zo leuk. Omdat Daisy zo snel was met vertellen dat ze zwanger was kon ik het ook niet laten om haar een berichtje te sturen dat ze een bolle buik naast haar bed zou hebben. Zo lief hoe meelevend en enthousiast zij ook naar ons toe is geweest tijdens deze hele periode (en nog steeds eigenlijk). Onze beide kindjes zitten allebei dicht bij elkaar dat maakt het erg leuk om van alles te kunnen delen.

En zo komt de uitgerekende datum van Daisy dichterbij en appen we regelmatig heen en weer. Ook deze keer gaat de uitgerekende datum weer voorbij.. 6 februari krijg ik een appje: Ze is er!!!!! Welkom op de wereld lieve Esmée! Later die dag komen ze thuis uit het ziekenhuis en kan de kraamweek beginnen. Draagliefde, verwenmomentjes en veel gezelligheid passeert deze week. Zo fijn om op dezelfde lijn te zitten met iemand, dat werkt heel fijn! Ik kan Daisy begeleiden met de borstvoeding maar eigenlijk doet Esmée het zo goed dat er weinig extra aandacht nodig is voor de borstvoeding.

Al snel accepteert Jorn mij tot een ‘lid’ van het gezin. Zo komt hij thuis van een boodschapje halen met Bart en roept in de auto: ‘mama thuis, baby thuis, Sharon thuis’. Zo fijn als kinderen me zo snel accepteren. Dat beloven nog veel gezellige momentjes. Samen bouwen met de duplo, samen fruithapjes maken voor mama, samen filmpje kijken tussen de middag. Papa, mama en baby doen boven een slaapje maar Jorn, tja die is grote broer geworden dus die hoeft echt niet meer te slapen… Tot hij 5 min op de bank ligt en het ineens wel heel stil wordt naast me. Hij is ook zo moe van alle indrukken. Zijn nieuwe rol als grote broer, visite die langs komt en leuke dingen doen met Bart die lekker vrij is deze week.

Ondanks dat mijn eigen zwangerschap ook al een eindje op weg was heb ik deze week kunnen genieten van mijn werk en van dit prachtige gezinnetje. Lieve Bart, Daisy, Jorn & Esmée, bedankt voor jullie gastvrijheid, gezelligheid en vertrouwen in mij. Tot ziens!

Spread the love,
Sharon

You may also like...