Willem, 5 oktober 2016

shoes-505471Via de facebookgroep ‘Dragende brabanders’ kwam ik in contact met Aagje. Ze had al een kindje van bijna 2 en was op zoek naar een kraambureau met affiniteit voor borstvoeding en dragen. That’s me! (Geen belediging naar mama’s die andere keuzes maken!!) En zo volgde er al snel een kennismaking en een inschrijving.

Aagje heeft bij Juultje geen kraamweek gehad omdat ze bij 33 weken al beviel en toen een lange periode in het ziekenhuis verbleef. Nu was de verwachting dat ze tot ongeveer 38 weken door zou kunnen onder de juiste begeleiding. Dat paste perfect in mijn planning en was erg blij dat er vanuit haar een inschrijving volgde.

Helaas ging het vanaf 36 weken steeds slechter en dreigde er opnieuw een zwangerschapsvergiftiging. Ondertussen was de zwangere voor haar (29-9) ook nog niet bevallen. De dagen verstreken, gelukkig voor Aagje en haar baby maar ook de andere baby kwam maar niet…. Help! Uiteindelijk kreeg ik op woensdagavond terwijl ik onderweg was naar de bevalling van 29-9 een whats-appje van Aagje dat de kleine man er was! Welkom kleine Willem. Ze verwacht dat ze tot zaterdag in het ziekenhuis moest blijven dus dat zou al iets schelen. Want het liefst wil ik (zonder iemand te kort te doen) graag beide gezinnen mijn zorg aanbieden.

Donderdagochtend weer een berichtje: Het gaat goed! Willem is tevreden. En waarschijnlijk mogen we morgen einde middag al naar huis. Oh ooohhh.. Ik was heel de nacht bij een bevalling geweest en nu aan het werk gegaan in dat gezin. Hoe ging ik dit oplossen? In overleg met beide gezinnen zijn we tot een oplossing gekomen. Vrijdag en zaterdag kreeg Aagje zorg van Debby (een zzp-er uit Breda, thnx!!) En vanaf zondag heb ik beide gezinnen gedaan. Ritjes Tilburg-Alphen-Eindhoven-Tilburg en werken van 8u tot 19u. Pittig? Ja zeker weten! Maar oh zo fijn om toch zelf (het grootste) deel van de zorg te kunnen bieden.

Toen ik zondagmiddag aan kwam in Eindhoven namen we eerst de bevalling en de afgelopen dagen door. Zo was ik ook op de hoogte van alles wat er al gebeurd was. Halverwege het gesprek werd Juultje wakker en plofte lekker bij mama neer op het bed. Papa schoof ook weer aan en ik hoorde de rest van het verhaal van het puntje van het bed aan. Juultje moest even wakker worden maar al snel dook ze bij mij op schoot en kwam heerlijk tegen me aan zitten. Zo lief! Juultje was zichtbaar een trotse grote zus. Ze bleef kijken, knuffelen en kusjes geven aan kleine Willem.

Alles verliep prima in dit gezin. Ik kon gezellig aanschuiven bij de maaltijden die ik voor hen kon bereiden. Van een simpele cracker met huttekase en avocado tot pasta pesto met spruitjes en broccoli. Jammie!! Vooral de pasta (maar dan zonder saus en alleen met kaas) was favoriet bij Juultje. Wat kon die smullen zeg! Naast alle gezonde dingen kwamen er ook echt wel lekkere dingen voorbij haha! Geef een zwangere en een net-bevallen vrouw een reep chocolade… Aagje en ik aten in een uurtje een hele reep Tony’s Chocolonely helemaal op, oeps!

img_0236Willem deed het ook prima. Er was melk in overvloed want zijn grote zus die dronk ook nog regelmatig een slokje. Maar groeien was wat dubieus.. Tot ik gelukkig op de laatste dag kon afsluiten met een flinke groei. En dat hield hij goed vol. Ik kreeg namelijk na de kraamweek nog een berichtje dat hij inmiddels 4200 gram weegt. Dat is bijna een kilo zwaarder in ruim 3 weken!!! Wow mommypower!
Met een gerust hart kon ik deze gezellig week afsluiten. Met een dikke knuffel en een lief cadeau (3!! repen Tony’s Chocolonely’s) nam ik afscheid van dit prachtige gezinnetje. Heel veel geluk!!!

Spread the love,
Sharon

You may also like...