Mees, 23 september 2016

20 september, ik vraag Patricia naar de stand van zaken omdat ik de dag ervoor tante geworden ben van een lief klein neefje, Sep! Die wil ik natuurlijk graag gaan bewonderen maar daarvoor moeten we 100km afleggen dus dat is niet even langswippen. Ze appt me terug dat het eigenlijk maar erg rustig is.. Morgenvroeg wordt ze gestript en ze verwacht dat ik voorlopig wel in Zeeland kan blijven. De bevalling van Sterre duurde namelijk 14 uur.

21 september, na het bezoek aan de verloskundige appt Patricia dat ze 1cm ontsluiting heeft en dat de verloskundige haar heeft gestript. Afwachten nu.. Ik maak plannen voor die avond maar vraag haar wel om mij op de hoogte te houden. ‘Ik verwacht dat je mee kunt hoor ik ben een langzame bevaller’. En dat kon inderdaad prima. De 22e blijft het stil.. We wachten rustig af..

23 september 8:00uur: ‘Hoi! Hij is geboren. Mees, 3750 gram, 2:24uur. Alles is goed gegaan.. Het was super snel en overweldigend. Haha mevrouw Langzame bevaller deed gewoon in 4 uurtjes een speed delivery. Aan het eind van de middag komen ze op het gemak naar huis en krijg ik heel het verhaal te horen. Vol enthousiasme in geur en kleur. Daar zit duidelijk nog een overdosis aan adrenaline in. Prachtig om te horen, zoveel trots.14681071_571627713045773_4482610734651443868_oWeer een werkweek begonnen. Samen met Sterre en papa Thijs proberen we zo goed mogelijk voor mama en baby te zorgen. De zorg voor mama is deze week voornamelijk het aansturen op rust pakken en het begeleiden bij borstvoeding. De borstvoeding is bij Sterre niet erg gemakkelijk verlopen en Patricia hoopte dat het nu beter zou gaan. En zo was het. Mees dronk goed maar ’s nachts slapen, tja dat ritme had hij nog niet helemaal gevonden. Zo dicht mogelijk bij mama zijn en goed drinken was z’n favoriete bezigheid in de nacht.

Thijs heeft besloten toch heel deze week thuis te zijn. Zo kan de aandacht voor Sterre ook wat verdeeld worden en kunnen ze met z’n alle van de bijzondere eerste week genieten. Hij zorgt voor alle boodschappen en heerlijke lunches. Halverwege de week gaat hij samen met Sterre een gezellige dag naar de Efteling. Helemaal blij verteld ze mij de volgende ochtend dat ze in de ‘grote glijbaan’ geweest is. De bobslee, super stoer!

Sterre vindt alles geweldig deze week. Knuffelen met haar broertje (het liefst nam ze hem al overal mee naartoe), z’n tenen wassen als hij in bad gaat, samen een fruithap maken voor mama (en dan stiekem zelf alles op willen eten) en samen met mij knutselen, verstoppen en verkleden. Ze was er doodmoe van, maar een middagslaapje daar was ze toch echt te groot voor. De knappe grote zus wilde alles meemaken, wat was ze lief voor haar broertje.
14711311_571162129758998_4328462686700168468_oOp dag 5 werd de gehoortest en de hielprik gedaan. Zoals bij alle kindjes. Maar de spanning was hier wat groter omdat bij Sterre verder onderzoek op de hielprik volgde en ze net na de kraamweek hals over kop naar het Erasmus moesten. Nu was er al gelijk een extra strip die gevuld moest worden en naar het Erasmus gestuurd werd. Terwijl je er normaal al bijna vanuit gaat dat er toch niets uit komt, voelde ik nu de spanning met hun mee. Gelukkig volgde een aantal dagen na de kraamweek het verlossende woord, Mees zijn testen waren goedgekeurd! Toen was de kraamweek, ook voor mij, pas afgesloten. Het was een fijne, gezellige week voor mij. Hopelijk voor jullie ook! Nogmaals bedankt en heel veel geluk met jullie prachtige gezin!

Spread the love,

Sharon

You may also like...