Maelyn (11-03-2016)

Novan is vroeg wakker, het is papa z’n beurt om op te staan dus ik draai nog een keer om. Ik kijk nog even op mijn telefoon (iets wat ik normaal echt nooit doe omdat ik dan te wakker wordt). Tot mijn verbazing zie ik een appje van m’n mama: ‘Ik ga zo naar Tamara. Ze heeft nu 4cm, staande vliezen. Ben je al wakker???’. Uh wacht.. huh wat… *wrijfinm’nogen*. Ik spring m’n bed uit, whoeeee ik mag aan het werk 😀 Iets na 7u zit ik in de auto naar Middelburg. Spannend maar ik heb er enorm veel zin in. Als ik om 8:30u Middelburg in rijd krijg ik weer een appje van mama: ‘geboren : )’. Mama doet de deur open en nadat we beneden even bijkletsen ga ik ook mee naar boven. Blij verrast wordt ik door Marley en Tamara ontvangen. In 2011 ben ik ook al bij hun geweest om te kramen. Toen werkte ik nog voor een kraambureau en woonde ik nog in Middelburg. Nu 5 jaar en een goeie week verder is mijn leven zo veranderd en sta ik toch weer in dit mooie gezin met een tweede prachtige dochter om voor hen te mogen gaan zorgen deze week. Welkom Maelyn.

image
Fermont Fotografie

Zodra alle technische handelingen van de verloskundige afgerond zijn wordt Lovina door haar opa en oma thuisgebracht en vindt de ontmoeting tussen de twee zusjes plaats. Lovina is super verlegen maar stiekem erg nieuwsgierig naar haar zusje. Ze durft haar eerst nog niet aan te raken en kijkt veilig vanaf papa’s arm mee. Ook Marry van Fermont Fotografie is aanwezig. Zij wilt graag nog een foto maken van de placenta dus die ligt nog op de gang in een matje gewikkeld om straks een mooie foto van te maken. Na een tijdje begint Lovina een beetje los te komen. Ze rent van de slaapkamer naar de zolder naar beneden. Tot ze ineens dat krukje ziet: ‘Getsie wat is dat?! Dat lijkt wel een kip’ Marry en ik kijken elkaar even twijfelend en lachend aan waarna Marry er al snel een heel luchtig verhaal van maakt door te zeggen dat dat het huisje van de baby in mama haar buik is. ‘Getsie’ klinkt het nog waarna ze met een opgetrokken neus de slaapkamer weer in loopt.

Zodra heel het huis weer tot rust gekomen is besluit Marley een boodschapje te gaan halen en vraagt aan Tamara of hij nog iets mee moet nemen. Uiteraard.. De boodschappenlijstjes van net bevallen vrouwen zien er allemaal hetzelfde uit; biefstuk, zalm, filet american, zacht gekookt eitje, carpaccio. Alles wat niet mag tijdens de zwangerschap. Ik zie Tamara al glunderen als ze verteld dat Marley morgen naar ’t smoske gaat. Oh hmmm! Dat is lang geleden voor mij, die hebben ze in Tilburg niet.
Als ik beneden met Lovina even rustig wat aan het drinken ben volgt al snel een vragenvuur. Hoe oud ben jij? Waar woon jij? Heb je een vriend? Ook een kind? Breng jij mij dan ook naar school? Ja, als papa weer gaat werken. Papa, wanneer ga jij weer werken? Haha wat een heerlijk kind. De klik is er al snel en Lovina wilt mij met alles helpen. De was ophangen, beschuitjes smeren voor mama en ook de tafel dekken en afruimen. Wat een super zus is ze nu al!

De eerste dagen gaan snel voorbij. Maelyn doet het prima en het gezin geniet volop van elkaar. Het is zo gezellig dat ik bijna zou vergeten dat dit mijn werk is. Ik probeer het hele gezin zo veel mogelijk informatie over alles te geven. Lovina is namelijk al 5 geworden dus het is allemaal weer even wennen maar al snel zie ik dat alles er nog prima in zit. Zelf heb ik veel baat gehad bij dragen en ik laat ook Marley en Tamara kennis maken met een elastische draagdoek. De eerste keer help ik Marley om Maelyn te knopen. Geweldig! Een stralende, trotse papa.

imageHalverwege de week moet Marley weer gaan werken. Tamara hersteld imagegelukkig goed dus zij wilt Maelyn lekker in haar badje doen. Wel wennen weer hoor zo een klein meisje.
Ze doet het prima en zo is Maelyn al snel weer helemaal schoon en fris. Nog wel wat vermoeiend dus Tamara gaat nog even op
bed liggen. Intussen maak ik een heerlijk fruithapje samen met Maelyn.
’s Middags haal ik Lovina op van school. Het is woensdag dus ze is middags vrij. Eerst gaan we gezellig lunchen en daarna ga ik met Lovina lekker naar buiten zodat mama nog lekker even wat tijd voor zichzelf heeft. Samen gaan we naar het schoolplein waar Lovina even in het heerlijke voorjaarszonnetje haar energie kwijt kan.

Donderdags breng ik Lovina naar school na de lunch. Bijzonder interessant zo een vreemd persoon in de klas. De kindjes naast Lovina willen alles van mij weten. Wie ben jij? Wat doe jij hier dan? Waar is haar mama dan? En de baby? Die kan toch gewoon naar opa en oma? Zit de baby niet meer in de buik dan? Hoe groot is die baby dan? Heerlijke kleuter logica vliegt me om de oren. Ik zou gelijk een hele spreekbeurt kunnen geven, ze zouden stuk voor stuk aan m’n lip hangen 😀 ’s Middags werk ik wat was bij (wat helemaal niet zo een vervelend klusje is met die schattige ieniemini kleertjes) en haal ik een boodschapje voordat Lovina al weer uit school komt. Als we samen thuis komen is Tamara aan de slag gegaan met de draagdoek. Wat vind ik dat leuk om te zien!! Ze is al een heel eind op weg en met wat kleine aanwijzingen ligt Maelyn al snel lekker in de doek te slapen en kan Tamara alle aandacht aan Lovina geven. Die maakt een mooi knutsel werkje voor haar juffen die morgen een feestje geven.

Al weer de laatste dag. Een vreemde dag vind ik altijd. Na een hele week continu contact naar ineens afscheid moeten nemen. In de ochtend neem ik met Tamara haar laatste vragen door en help haar ik haar met het badderen van Maelyn. Zo’n ochtendje is zo om en al snel moet ik Lovina uit school halen. Die heeft een leuke maar drukke ochtend gehad op school met het juffen-feest. Na de lunch gaat Tamara nog even rusten en maak ik als verrassing een paar foto’s van de zusjes. Wat zijn ze lief samen!
Als Tamara wakker is komt ook Marley thuis en oefenen we samen nog een keer met de draagdoek. Leuk om te zien dat ze beide de meerwaarde van het dragen net zo zien als ik. Na het beantwoorden van wat laatste vragen volgt het afscheid.. Tot ziens!
Lieve Tamara, Marley, Lovina en Maelyn,
Nogmaals bedankt voor de gezellige week. Ik wens jullie heel veel geluk en liefde!

Spread the love,
Sharon

You may also like...