Storm (24-5-2016)

imageIn het zonnetje met m’n voetjes omhoog. Mijn eigen dreumes hobbelt lekker in z’n zwembroekje door de tuin. Wat is het leven mooi. Wat is mijn leven veranderd maar wat ben ik enorm blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik weet nog goed dat ik vorig jaar in het verpleeghuis werd ingewerkt door Kelly. Toffe meid dacht ik. Ik kreeg zin om verder aan de slag te gaan bij die baan. Niet wetende dat die baan mij heel zwaar zou gaan vallen. Ik heb geworsteld met mijzelf, met mijn collega’s, met alles. Kelly was er ook niet meer want die had ook een nieuwe vaste werkplek gevonden. Toch sprak ik haar nog regelmatig. Zo ook in januari. Toen zij net 22 weken zwanger was en ik net imagewist dat ik wilde gaan starten als kraamverzorgster. ‘Ow echt? Had ik dat maar geweten’ was haar antwoord toen ik haar dat vertelde. Zo kletste we nog lekker verder over de zwangerschap en haar kraamtijd die zou volgen. Zoveel keuzes, ik was blij dat ik haar daar toch in kon begeleiden. Tot ik haar verder informeerde over wat er was afgesproken bij Thebe, waar zij was ingeschreven. Vooral omdat zij er steeds op terug kwam dat ze het erg jammer vond dat ik niet bij haar kon komen kramen. Ik wilde haar zo graag die zorg kunnen bieden. Stukje bij beetje viel alles steeds meer op zn plek. Heel eng en spannend voor ons beide maar toen de knoop doorgehakt was waren wij beide zo blij!

imageEn dat had z’n uitwerking. Wat een heerlijke kraamweek. Kelly kon genieten. Iets wat in de kraamtijd en de periode daarna bij Pomme moeizaam ging. De keuzes die ze nu gemaakt had, daar stond ze samen met Jarno achter. Iedereen was ontspannen. Ondanks dat er veel emoties vrij kwamen in deze week. Niet alleen vreugde vanwege de geboorte van Storm maar ook groot verdriet omdat Luna, het hondje van Kelly, de week ervoor plots was overleden. Wat een achtbaan van emoties in een korte tijd. Fijn dat ik ook daar mijn steentje in heb kunnen bijdragen. Ook de rust in huis brengen zodat iedereen even lekker kon slapen was erg belangrijk in deze week. Storm sliep het liefst 24/7 op papa of mama dus die imagemoesten af en toe bijtanken. Dan moest hij maar even bij mij slapen. (En als je dacht dat ik dat vervelend vond dan heb je het mis). En dan was er nog grote zus Pomme. Die vond het best een beetje moeilijk om haar plekje te vinden met een nieuwe baby in huis. Dus ging ik af en toe met Pomme spelen zodat ook zij net even wat extra aandacht kreeg. Samen boodschapjes doen, badje vullen voor kleine broer en kiekeboe spelen onder de dekens na het middagdutje. Wat heb ik toch een prachtige baan. Wat ben ik gelukkig. En dat is denk ik wel een vereiste om een goede kraamverzorgster te zijn. Plezier hebben in het werk en ieder gezin besmetten met mijn eigen gelukzaligheid. Bedankt Jarno en Kelly dat jullie mij het vertrouwen gaven en dat ik deze mooie week voor jullie heb mogen zorgen. Ik wens jullie heel veel geluk met jullie prachtige gezin en vast nog eens tot ziens ; )

Sfeerimpressie van deze kraamweek:

You may also like...

One thought on “Storm (24-5-2016)

  1. Kelly

    juni 14, 2016 at 7:00am

    Ow wauw de tranen lopen weer over mijn wangen zo mooi omschreven. Lieve sharon echt onwijs fijn dat je deze week bij ons hebt mogen zijn. Xxx