Indy (17-6-2016)

imageOok in juni mocht ik nog een keer aan het werk voor mijn mama. Al een poos zaten we er samen op te wachten.. het duurde.. en het duurde nog.. Tot een van de twee dames ging bevallen, daar ging mama heen. En zo duurde het voor mij nog wat langer. Er werd al wat geappt maar er was nog altijd geen baby. Ik was die dag wel al in Zeeland voor wat familietijd maar nu er nog geen baby in zicht was besloot ik na het eten toch maar weer richting Tilburg te rijden. Toen we net het toetje op hadden bij mijn broer werd ik gebeld.. Dat werd toch vriendlief en zoonlief uitzwaaien naar Tilburg en nog aan het werk. That’s my job ; )

imageEen prachtig meisje was geboren, Indy. De tweede dochter van Robert en Femke. En het kleine zusje van Jill (3,5jr). Ik wist al heel snel dat ook zij aanwezig was. Wat een heerlijk kind! Ik kon het haar niet kwalijk nemen want het was dan ook een enorm spannende dag geweest voor haar. Je wordt tenslotte niet elke dag een grote zus. Man wat was ze trots op haar kleine zusje! Het liefst zou ze er bovenop gaan zitten. Zelf gaan slapen was dan ook best even lastig, ook al was het inmiddels al 22u. En dan huilde zusje ‘snachts, tjah dan moet je echt even gaan kijken of het wel goed gaat ; ) Ze wilde zelfs niet mee met papa om de wekelijkse boodschappen. Dat was dus maar wel te hopen dat papa dan de toetjes niet zou gaan vergeten. Want dat was Jill’s taak elke week.

imageIndy doet het heel goed, alles volgens het boekje. Vooral overdag is ze super rustig en ligt ze lekker te slapen. Ze wordt enkel  wakker voor een boertje wat dwars zit of een krampje in haar buik. En natuurlijk als ze honger krijgt. Moet je daar ineens om vragen, in de buik was dat toch beter geregeld. Bij ieder flesje wat gegeven moest worden stond Jill met haar neus vooraan. Bij het badje kwamen al haar badeendjes en bekertjes voorbij en wilde ze haar kleine zusjes’ teentjes wassen. Bij het verschonen wilde zij de luiers aangeven. En met aankleden hielp Jill met de sokjes aan doen. Wat is ze trots, wat is ze groot ineens. Ik zie de verbazing en tegelijk het enorme geluk bij Femke en Robert als ze naar hun twee prachtige meisjes kijken.

Gelukkig klikt het tussen mij en Jill ook goed. Zo blijkt wel als ik een dagje niet geweest ben omdat ik ziek was. (Bedankt voor het opvangen Gretine! (www.kraamzorgpost.nl) De volgende ochtend vliegt Jill mij om m’n nek, zo lief! Nu kunnen we weer samen fruithapjes maken! Met vormpjes snijden we hartjes, bloemetjes en sterretjes uit de meloen en maken we leuke creaties.
imageDeze week verblijf ik om de dag bij mijn broer en schoonzus. Fijn om zo gelijk wat tijd dichtbij hun te kunnen zijn. Zeker nu zo in september een klein neefje voor mij verwachten. Zo ga ik samen met mijn schoonzus een kijkje nemen op de verlosafdeling in het ziekenhuis in Terneuzen. Zij houden de optie open om daar te gaan bevallen. Ook Indy is in dit ziekenhuis geboren. En kijk wat we tegenkwamen tijdens de rondleiding, een kalender met een roze pinnetje voor Indy op 17-6!

Naar mate de week vordert lijkt iedereen hun nieuwe plekje te hebben gevonden. Jill wilt weer lekker buiten spelen (tussen de enorme regenbuien door), is teleurgesteld als papa zonder haar weg is geweest en hoeft niet meer perse bij alles te zijn wat haar zusje doet. Zo gaat zij ook vrolijk naar haar dansles en naar het kinderdagverblijf. Maar dat toch nog wel echt als een grote zus. Trakteren op het kinderdagverblijf in haar ‘Grote zus’ shirt. ‘M’n jas moet wel nog even dichtblijven he pap, anders zien ze gelijk dat ik grote zus ben geworden’. Wat is het toch een lieverd! Ook Indy is echt een schatje. Ze begint ook snachts beter te slapen en ze groeit prima. Genieten kan ze heel goed, van knuffelen met iedereen tot heerlijk samen met mama in de douche.

imageDe laatste dagen ben ik er alleen in de ochtend en laat al met een gerust gevoel de trotse ouders en grote zus smiddags achter. Op de laatste ochtend mag ik mee naar Groot Abeele. Het doet zijn naam geen eer aan het is namelijk echt een gehuchtje van anderhalve straat maar wel met prachtige huizen. Ik fietste er altijd doorheen toen ik nog naar de middelbare school ging. Het was dus al een aantal jaartjes geleden dat ik er was. In een van de schattige huisjes woont Annika, de fotografe (www.photograffity.nl) die een mooie newborn-sibling-shoot gaat maken van Indy en Jill. Jill vind het erg spannend en Indy lijkt het ook wel spannend te vinden want die is niet echt van plan om te gaan slapen. Dit maakt het voor Jill niet makkelijker maar het resultaat mag er zeker wezen. Zijn ze niet prachtig?

Bij thuiskomst krijg ik een spetterend einde. Nog even dollen met Jill in de tuin met een waterballonnengevecht. Wat was dat een goed cadeautje Femke ; )

image

Lieve Femke en Robert,
Geniet van jullie mooie dochters! Bedankt voor de gastvrijheid en de heel gezellige week!

En bedankt lieve mama voor de gezinnen waar ik voor mocht zorgen. Nu is het tijd voor vakantie voor mij en daarna heb ik mijn eigen klanten hier in Tilburg.

Spread the love,
Sharon

You may also like...

One thought on “Indy (17-6-2016)

  1. Jolanda

    juli 8, 2016 at 11:42am

    Wat schrijf je toch leuk kind. En wat pak je het goed aan. Mama is reuze trots op je. Fijne vakantie en veel werkplezier in Tilburg ! Misschien dat ik je nog eens een keer naar China stuur als ik dubbel zit. Hahahah xxx