Pseudo menstruatie

Tijdens de zwangerschap krijgen baby’s via de placenta vrouwelijk hormoon van de moeder in het lichaam. Bij meisjes gaat de baarmoeder daardoor slijmvlies aanmaken. Net als bij een normale menstruatie. Als het meisje geboren wordt dan krijgt zij dit hormoon niet meer binnen en zal het slijmvlies afgebroken worden. Net als bij volwassen vrouwen aan het einde van de cyclus.

In de meeste gevallen resulteert dat in slijmerige afscheiding. Echter bij 5-10% komt er ook wat bloed in het slijm. Veel ouders zien het in de luier zitten bij het verschonen. Het begint tussen dag 2 en dag 10 en is binnen een week weer gestopt. Dit is volkomen normaal en is geen reden om je zorgen over te maken. Je kindje zal hier geen last van hebben.

Als je je zorgen maakt kun je altijd contact opnemen met je huisarts. Zeker als het bloedverlies langer aanhoudt dan een week, het bloedverlies pas na de tiende dag begint en/of als het bloedverlies voor een tweede keer begint.

Door de hormonen van de moeder kan het ook gebeuren dat baby’s, ook jongens, gezwollen tepels krijgen. Er kan zelfs wat vocht uit komen. Ook wel heksenmelk genoemd. Omdat de baby zelf niet dit hormoon aanmaakt stopt het vanzelf binnen twee weken. Vertrouw je het niet? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Reacties gesloten.