Geboortekaartjes


In de hedendaagse wereld lijkt alles digitaal te gaan. Behalve geboorte kaartjes. Ruim 95% van de nieuwbakken ouders verstuurd geboortekaartjes. Tegenwoordig is het niet meer dat je mappen vol kaarten bij de drukkerij gaat halen en avonden moet zitten uitspitten wat je mooi vindt. Op veel sites kun je je eigen geboorte kaartje helemaal naar wens maken. En pfoe, zo eenvoudig is dat nog niet hoor. Zeker niet met die gierende hormonen in je lijf. Als je het niet ziet zitten zijn er gelukkig genoeg grafisch ontwerpers die hier hun energie op los willen laten om een kaartje helemaal naar jullie wens te maken.

De trend van dit moment imagelijkt te zitten in enkelvoudige kaartjes. Simpel, voorkant, achterkant en klaar. Dat dacht je.. Want wat voor tekst moet er op het kaartje? Alleen de voornaam of ook de achternaam? En dan ook op de voorkant of alleen aan de binnenkant? Een foto van je kindje of liever een plaatje? En de datum, wordt dat 2-10-2016 of 2 oktober 2016?

Als je dat allemaal besloten hebt kom je bij de overige tekst. De gedichtjes… Er zijn veel mensen die het kaartje besluiten met een quote als: “Wil je vingertjes en teentjes komen tellen? Dan graag vooraf even bellen!” Er zijn hier heel veel sites voor. Ik moet eerlijk zeggen dat is echt niet mijn ding. Ik zou eerder gaan voor een mooi citaat uit een songtekst, zoals deze:
You’re beautiful, it’s true.
– James Blunt

imageHet thema van het kaartje moet natuurlijk wel bij de naam en bij jullie als gezin passen. Momenteel zijn bosdieren een erg hip thema. De uiltjes zijn inmiddels wel passé imagemaar vosjes en hertjes zijn helemaal in. Als je niet van diertjes houdt dan kun je je thema dit jaar misschien wel vinden in retro vormen, veertjes of pijlen.

imageDe trendkleuren van 2016 zijn evenals eind vorig jaar vooral te zoeken in de pastelkleuren met hier en daar een uitschieter zoals oker goud. Deze kleuren zijn ook veel terug te vinden in babykamertjes. Hoe leuk is het dan om in het zelfde thema als je kaartje een poster te hebben op het kamertje. Of het kaartje gedrukt op hout. Zoals dit kaartje van dear deer gemaakt door made by mone

Zoals met alles wat je kindje betreft zijn er duizenden keuzes. Welkom in het ouderschap ; )

Neem eens een kijkje op de site van dear deer. Leuke geboortekaartjes, toffe babykamerposters en echt super leuke milestonekaartjes. Als je bij mij inschrijft voor kraamzorg dan krijg je een minisetje kaarten en een kortingsbon om een hele set te kopen!

Spread the love,
Sharon

 

You may also like...