Hongersignalen

Hongersignalen beginnen heel klein. Zodra je kindje wakker begint te worden gaat hij met zijn hoofdje draaien, opent zijn mondje en gaat op zoek. Het fijnste voor je baby is dat je hier direct op reageert. Zeker als je hem eerst nog wilt verschonen. Daarom is het erg fijn om de eerste periode je baby zo veel mogelijk in dezelfde ruimte te hebben.

Als deze signalen genegeerd worden gaat de baby zich heftiger uiten. De baby krijgt dan écht honger. Hij begint te gapen, uit te rekken en vervolgens te sabbelen op zijn vuistjes. Waarna hij begint te smakken en beweegt zich erg onrustig. Dit is echt wel het punt waar je op moet reageren.

Reageer je niet op de hongersignalen dan gaat de baby in de alarm fase. Wat dat inhoud kun je vast al raden. Inderdaad, de baby begint te huilen en probeert met alles duidelijk te maken dat hij honger heeft! Huilen is dus het uiterste signaal wat je baby afgeeft. Als je dat voor bent dan sta je toch een stuk rustiger aan de commode te verschonen. Als je de eerste signalen keer op keer negeert zal je baby sneller gaan schakelen en dus sneller bij huilen uitkomen omdat dat het enige signaal is waar actie op wordt ondernomen.

Huilen is niet altijd honger. Soms is zoeken niet eens honger. Baby’s zoeken soms ook naar comfort. Reageer altijd op je baby, zo leer je hem snel kennen en leer je dus ook de signalen. Een trucje om te kijken of je baby echt zoekt naar de borst is door met je vinger over zijn wang te strelen. Gaat hij echt direct happen naar je vinger dan is het echt wel tijd om je baby te voeden. Heeft hij net gedronken trappelt hij erg met zijn voetjes? Dan is het vaak fijner om aan een ‘lege’ borst te drinken. De melk die hij dan binnen krijgt is erg vet en dat helpt krampjes te minderen.

You may also like...

Reacties gesloten.